Rahvaliit kutsus teisi parteisid valimiskulutusi piirama

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel üles seatud plakatitega paneb Keskerakond Reformierakonnale
ning Isamaa ja Res Publica Liidule muu hulgas süüks majanduslanguse põhjustamist.
Nädalavahetusel üles seatud plakatitega paneb Keskerakond Reformierakonnale ning Isamaa ja Res Publica Liidule muu hulgas süüks majanduslanguse põhjustamist. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tänasel Rahvaliidu volikogu koosolekul kutsus erakonna peasekretär Tarvo Sarmet erakondi koostööle, et seada valimiskampaania kulutustele ülempiir.


Sarmet lisas, et ei pea õigeks Keskerakonna agressiivset ja kulukat välikampaaniat.

Rahvaliidu hinnangul on väär korraldada majandussurutise õhkkonnas suurt ja kulukat ning rahva õiglustunnet riivavat valimiskampaaniat.

«Rahvaliit pooldab jätkuvalt poliitilise välireklaami keelustamist ning toetab endise õiguskantsleri Allar Jõksi ettepanekuid tõhustada valimiskampaaniate rahastamise järelevalvet. Riigieelarvest rahastatavad erakonnad peavad enam tegelema Eesti jaoks oluliste küsimuste avalike arutelude algatamise ja inimeste informeerimisega, mitte laskuma massiivse lauspopulismi libedale teele,» märkis Sarmet.

Sarmeti sõnul on välireklaamiks ohjeldamatute kulutuste tegemine ebamõistlik. «Välireklaam on väga pealiskaudne info edastamise viis - see ei saa ega tohi asendada sisulist valimisdebatti,» rõhutas Sarmet.

Sarmet lootis, et Eesti poliitikud võtavad kuulda sotsiaalteadlaste soovitusi valimisreklaami piiramiseks, saades eeskuju paljudest arenenud riikidest, kus on kampaaniakuludele ülempiir juba kehtestatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles