Tolliseaduse muudatus toob automaatse numbrituvastuse

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tollikontroll.
Tollikontroll. Foto: Ants Liigus

Riigikogu võttis vastu tolliseaduse muutmise seaduse, mille eesmärk on tõhustada tollikontrolli. Näiteks viiakse sisse automaatne numbrituvastussüsteem ja määratakse, kuidas toimida tollis konfiskeeritud kultuuriväärtustega.

Tolliseaduse muudatustest olulisim teeb võimalikuks automaatse numbrituvastussüsteemi rakendamise. Maksu- ja Tolliamet kasutab numbrituvastussüsteemi välispiiril maantee- ja raudteetranspordivahendite ning merekonteinerite registreerimisnumbrite ja tunnusmärkide tuvastamiseks.

Seadus loob õigusliku aluse tolli automaatse numbrituvastussüsteemi kasutamiseks ning reguleerib läbivalgustusseadmete kasutamist kauba kontrollimisel.

Seadusega laiendatakse ka konfiskeeritud kauba vastuvõtjate ringi ning muudetakse seadust selliselt, et Maksu- ja Tolliamet võiks kultuuriväärtuse üle anda kultuuriministri määratud asutusele.

Lisaks käsitletakse senisest täpsemalt ka vabatsooni loomist, vabatsooni ja vabalao valdaja kohustusi ning vabatsoonis ja vabalaos tegutsemist.

Seadus jõustub 2012. aasta 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles