Väike-Maarja käitlustehase kustutustööd kestavad homseni

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raipetehase angaaripõleng Vike-Maarja vallas Ebavere külas.
Raipetehase angaaripõleng Vike-Maarja vallas Ebavere külas. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Väike-Maarja loomsete jäätmete käitlemise tehase angaaris aset leidnud tulekahju järelkustutustööd kestavad homseni.

Tulekahjust Lääne-Virumaal Väike-Maarja vallas Ebaveres asuvas loomsete käitlemise tehase angaaris teatati häirekeskusele täna kell 11.51.

Sündmuskohale sõitis kaheksa päästeautot, operatiivkorrapidaja, kiirabi ja menetlusbüroo juhtivinspektor. Tulekahju kustutasid lisaks Väike-Maarja, Rakvere, Tapa ja Koeru päästjatele ka vabatahtlikud päästjad Vajangu, Tamsalu ja Simuna komandodest.

Tulekahjule pandi piir täna kella 16.25ks. Kustutustöid raskendas piiratud ligipääs põlevale materjalile ja varinguoht. Kustutustööde käigus tuli päästjatel angaari osaliselt lammutada, põlevmaterjal raskemehhanismide abil välja tuua ning kustutada.

Järelkustutustööd sündmuskohal kestavad. Jätkub lihakondijahu kottide angaarist väljatoomine ja tulekollete kustutamine. Sündmuskohal töötavad päästjad Väike-Maarja ja Koeru komandodest.

Angaar on praktiliselt hävinud. Inimesed vigastada ei ole saanud. Metallist angaar (pindalaga 930 ruutmeetrit) oli ligikaudu 800 ruutmeetri ulatuses täis ladustatud kottides lihakondijahu, mille kogus on täpsustamisel. Samuti on välja selgitamisel tulekahju tekkepõhjus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles