Piirivalvuritele vahele jäänud laibamatja läheb aastateks trellide taha

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvurid tabasid laibamatjad otse teolt.
Piirivalvurid tabasid laibamatjad otse teolt. Foto: Ove Maidla

Viru maakohus mõistis 12 aastaks trellide taha mehe, kes tappis joomakaaslase, kuid jäi laiba matmisel piirivalvuritele vahele.

Eelmise aasta 24. jaanuaril võtsid 47-aastane Aleksandr, tema 43-aastane vend Jevgeni ning nende tuttavad, 28-aastane Aleksandr, 54-aastane Vladimir ja 35-aastane Valeri ühe Jõhvi garaažiühistu juures viina ning selle ajal puhkenud tüli käigus lasi vanem Aleksandr Valeri ebaseaduslikust püstolist maha, kirjutab Põhjarannik.

Pärast tapmist tõstsid Aleksandr, Jevgeni ja noorem Aleksandr ohvri laiba kannatanu auto pakiruumi ning otsustasid surnukeha Illuka valda Permiskülla viia.

Teel aga peatasid mehed Permisküla-Kuningaküla tee ääres auto ja viskasid laiba teest veidi eemale metsa, kuus päeva hiljem otsustati laip siiski maha matta ja mindi sellele järele.

Aleksandr ja Jevgeni lohistasid surnukeha sobivasse kohta ning asusid hauda kaevama, kuid jäid vahele kontrollkäigul olnud Kirde piirivalvepiirkonna Punamäe kordoni piirivalvuritele, kes lohistamisjälgi nähes kahtlustasid salakaubavedu.

Pärast tabamist võttis Aleksandr tapmissüü kohe enda peale ja teda karistati 12-aastase vangistusega, Vladimirit ning nooremat Aleksandrit karistati kuriteost mitteteatamise eest 20 000 krooni suuruse rahalise karistusega, tapja venda Jevgenit aga ei karistatud.

Loe samal teemal «Piirivalvurid tabasid metsas laipa matnud mehed».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles