Õpilased protestivad kõrgharidusreformi vastu inimkettidega

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengite meeleavaldus Toompeal.
Tudengite meeleavaldus Toompeal. Foto: Toomas Huik

Õpilased ja tudengid lubavad Eesti linnades korraldada kätest ühendatud inimkette, et avaldada meelt teisele lugemisele jõudva kõrgharidusreformi eelnõu vastu.

Kolmapäeval jõuab Riigikogu suurde saali teisele lugemisele kõrgharidusreformi eelnõu.

«Eelnõu on olnud kultuurikomisjonis arutluse all ning huvigruppide ees juba sügisest,» märkis Eesti Õpilasesinduste Liidu avaliku poliitika juht Lisette Vapper. «Nii Eesti Üliõpilaskondade Liit kui Eesti Õpilasesinduste Liit on esitanud mitmeid parandusettepanekuid eesmärgiga muuta eelnõu tudengisõbralikumaks. Arvesse pole neist võetud praegusel hetkel peaaegu ühtki.»

Sel põhjusel kogunevad tudengid ja õpilased üle Eestimaa 25. jaanuaril meeleavaldustele ja aktsioonidele, millest kõike suurem toimub Toompeal.

«Eesti Õpilasesinduste Liit on korraldamas üle Eesti aktsioone samal ajal suure meeleavaldusega, mis taotlevad õpilaste soove saada kvaliteetne kõrgharidus,» kinnitas Vapper. « Tahame, et teine lugemine katkestataks ja reformikava saadetakse tagasi komisjoni.»

Kõigis aktsioonipaikades toimub kätest ühendatud inimkett, mis sümboliseerib noorte ühtehoidmist ja hoolimist oma tulevikust. Tartus on ka erinevate osapoolte kõned ning sõnavõtud.

Lisaks Tallinnale toimuvad aktsioonid Tartus (Munga 18, Haridus- ja Teadusministeeriumi esises pargis), Kuressaares (Tallinna 10, Kuressaare linnavalitsuse ees), Pärnus (Aida 5, Pärnu Keskuse esisel platsil) ja Võrus (Võru linna vabaduse platsil).

Igas linnas algab aktsioon kell 13.00 ning lõpp on orienteeruvalt kell 14.00.

«Rõhutame, et see kõik toimub selle eesmärgiga, et tulevikus saaks kvaliteetset kõrgharidust tõepoolest igaüks, kellel on selleks motivatsiooni ja võimekust,» lisas Vapper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles