Läänemaa vald püüab kooli päästa pealinna haigete lastega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõva põhikool.
Nõva põhikool. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Läänemaa Nõva vald plaanib kohalikku põhikooli päästa, tehes sellest sanatoorse kooli, kuhu võiks õppima tulla paarkümmend pealinna last.

Jätkusuutlikkuse piiri ületanud Nõva kool on aastaid otsinud ellujäämisvõimalusi, kaalutud on orbudekodu, keelekümblust, spordikallakut jms, kirjutab Lääne Elu.

Viimased paar-kolm aastat on aidanud üle elada endise vallavanema Kalle Saare eestvõttel loodud riigirahastusel õpilaskodu, kuhu laenati lapsi nii Tallinnast ja Harjumaalt kui ka Haapsalust.

Uuel vallavanemal on kava õpilaskodu laiendada, aga mitte ainult sotsiaalsete probleemidega laste arvel nagu seni, vaid tuua juurde sanatoorset ravi vajavaid kopsu- ja hingamisteede probleemidega lapsi.

«Potentsiaalselt võiks sügisest õppida Nõva kooli kolmandas kooliastmes 20-30 hingamisteede probleemidega Tallinna last,» ütles vallavanem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles