Ansip tänas välismissioonidel osalenud kaitseväelasi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitseväelased Afganistanis Camp Bastionis.
Eesti kaitseväelased Afganistanis Camp Bastionis. Foto: Kaitsejõudude peastaap

Peaminister Andrus  Ansip tänas täna Stenbocki majas toimunud vastuvõtul välismissioonidel Eestit  teeninud kaitseväelasi ja nende lähedasi.

Peaministri sõnul hindab riik välismissioonidel teenivate sõdurite tööd väga kõrgelt, vahendas valitsuse pressiesindaja.

«Te tugevdate Eesti  kaitsevõimet ja julgeolekut,» ütles valitsusjuht.

Peaminister rõhutas, et Eesti rahva jaoks on vabadus üks olulisematest väärtustest. Ühtlasi nentis ta, et see väärtus ei püsi iseenesest.

«Selleks, et Eesti riik püsiks  iseseisvana, tuleb iga päev vaeva näha,» ütles Andrus Ansip ja tänas  kaitseliitlasi raske töö eest.

«Kunagi vajas Eesti ise toetust, nüüd  saame seda tuge teistele pakkuda. Mul on heameel, et see abi on langenud  viljakale pinnasele. Näiteks Bosnia-Hertsegovina, Kosovo või kas või Iraak, kus  relvakonflikte on järjest vähem,» tõstis peaminister esile positiivseid tulemusi kaitseväelaste osalemisest välismissioonidel.

Peaminister soovis  kaitseväelastele ka tulevases teenistuses sõduriõnne ja kinkis neile Rene Viljati koostatud raamatu «Eesti Vabadussõja mälestusmärgid».

Koos kaaslastega oli vastuvõtule kutsutud 2008. aasta juulist Eestit  välismissioonidel teeninud 221 kaitseväelast.

Kutsutud olid Afganistanis teeninud jalaväekompanii Estcoy-6, lähikaitsemeeskond CPT-5, Eesti kontingendi  logistiline toetusrühm NSE-5. Samuti staabi- ja allohvitserid, kes teenisid Eesti riiki Bosnias, Kosovos ja Afganistanis ning Iraagis teeninud jalaväerühm Estpla-15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles