Andres Ammas lahkub IRList

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Ammas.
Andres Ammas. Foto: Lauri Kulpsoo.

Isamaaliitlane Andres Ammas esitas avalduse Isamaa ja Res Publica Liidust lahkumiseks, paludes end välja arvata alates 29. jaanuarist.

Andres Ammas ütles Postimehele, et ta tegi otsuse erakonnast lahkuda meelega enne suurkogu, et hiljem ei paistaks välja, nagu ta oleks tulemustes pettunud või solvunud.

«Minu seisukoht on, et IRLis ei muuda või paranda olukorda erakonna juhtorganite koosseis,» sõnas Ammas.

Ammas lisas, et tema toetab erakonna esimehena Andres Herkelit ja aseesimehena Tõnis Lukast, kuid isegi nende isikute võimule tõus ei paneks teda erakonda edasi jääma.

«Kujundlikult öeldes on haigus oma kombitsad erakonna sees nii laiali ajanud, et erakonda pole võimalik ka väga andekal ja karismaatiliselt juhil parandada,» nentis ta.

Ammase hinnangul võib erakonna suurkogu jääda formaalseks ja ennast õigustavaks, sest seni nähtud aukohtu istungid ja Tallinna piirkonna üldkogu on talle jätnud just sellise mulje.

«Pole usku, et suurkogu tuleks teistsugune,» sõnas ta.

Ammase sõnul valitseb erakonnas praegu nõutus, ootus, peataolek ja pessimism tuleviku suhtes. Uuelt erakonna liidrilt ootab Ammas aktiivset suhtlust just erakonna sees.

«Liikmed peaks taas tunnetama, et neid vajatakse ja arvamust kuulatakse ning ei tunnetata vaid hääletajatena,» selgitas Ammas. «See töö nõuab suurt pühendust ja see on täiskohaga töö ehk pigem ei peaks erakonna juht minister olema, vaid ta peab leidma aega erakonna jaoks.»

Ammas lisas, et IRLil on tuhandeid liikmeid, kellele tänane seis sobib ja nii saab erakond oma elu edasi elada - lihtsalt ilma temata.

Ammase sõnul jääb ta poliitikas tegevaks MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles