Napsutades politseid tülitanud meest karistati trahviga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viinapudelid.
Viinapudelid. Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Politsei karistas trahviga meest, kes esmaspäeval viina võttes suhtlemisvaeguse alla kannatades korduvalt politsei hädanumbrile helistas.

Esmaspäeva hilisõhtul tegi 29-aastane mees Ida prefektuuri juhtimiskeskusesse 18 kõnet ja nõudis oma korterisse Lääne-Virumaal Sõmerul politseid, teatas Ida prefektuur.

Politseiga oli tal vajadus silmast silma rääkida, sest tal oli infot relvaäri kohta. Mees lisas, et infot suudab ta välja rääkida üksnes purjus olekus. Oma üha segasemaks minevate kõnedega hakkas mees tüütama ja häirima juhtimiskeskuse töötajate tööd. Kuna mees väitis ühes kõnes, et tema korterisse sisse murtud, siis saadeti sündmuskohale politseipatrull. Hiljem selgitati välja, et mehel tekkis üksi olles viina joomise ajal suhtlemisvajadus, ka adekvaatset infot tal politseinikele edastada polnud.

Politsei alustas mehe suhtes väärteomenetluse eritalituse teadvalt vale väljakutsumise paragrahvi alusel. Mehele koostati kiirmenetluse korras rahatrahv ja hoiatati, et kui ta oma helistamist politseisse ei lõpeta, viiakse ta kainestuskambrisse magama.

Eelmine aasta püstitas üks Tamsalu elanik rekordi, helistades nelja kuu jooksul 605 korral Ida prefektuuri juhtimiskeskusesse sõimates kõnesid teenindanud ametnikke. Kohus määras mehele karistuseks 15 arestipäeva.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles