Autovõtme unustamine maksis kaassõitja elu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võtmete süütelukku panemata jätmine tõi kaasa traagilise tagajärje.
Võtmete süütelukku panemata jätmine tõi kaasa traagilise tagajärje. Foto: Corbis / Scanpix

Kohus karistas tingimisi vangistusega autojuhti, kes põhjustas poolteist aastat tagasi Muhus võtmete süütelukku panemata jätmise tõttu pukseeritava sõiduauto ja liinibussi kokkupõrke, milles hukkus inimene.

Kohus tunnistas 48-aastase Arvo süüdi liiklusnõuete ettevaatamatus rikkumises ja mõistis talle karistuseks kaheksa kuu pikkuse vangistuse tingimisi poolteiseaastase katseajaga, kirjutab Meie Maa.

Liikluseeskirja rikkumine seisnes eelkõige selles, et asudes juhtima painduva ühenduslüliga kinnitatud pukseeritavat sõiduautot Ford Fiesta, ei veendunud Arvo enne sõidu alustamist auto korrasolekus, unustades asetada süütelukku süütevõtme ja vabastada rooli lukustusest.

Õnnetus juhtus 2007. aasta 27. juuni hommikul Kuivastu-Kuressaare maanteel Piiri peatuse lähedal, kui bensiini lõppemise tõttu Toyota Corolla sleppi võetud Ford Fiestal lukustus rool.

Kuna rattad polnud Fordil vedamise alguses otse, vaid pisut risti keeratud, kaldus pukseeritav masin kohe vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku vastutuleva Kuressaare suunas sõitva Scania-tüüpi liinibussiga.

Pukseeritavas autos sõitsid nii selle juht Arvo kui ka tema kõrval istunud 1963. aastal sündinud Raivo, kes hukkus kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles