Leht: USA ja Talibani esindajad kohtuvad Kataris

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani Talibani võitleja (esiplaanil) selle organisatsiooni omatehtud videol enne Pakistani sõdurite mahalaskmist.
Pakistani Talibani võitleja (esiplaanil) selle organisatsiooni omatehtud videol enne Pakistani sõdurite mahalaskmist. Foto: SCANPIX

Talibani läbirääkijad on alustanud Kataris kohtumisi USA ametnikega, et arutada esialgseid usalduse loomise abinõusid, vahendas tänane ajaleht New York Times.
 


Mitmele endisele talibile viidates kirjutas leht, et nende abinõude seas võib olla vangide vahetus.

Katari valitsuse delegatsioon peaks Kabuli külastama, et selgitada oma rolli kõnelustel, ütles kõrgema rahunõukogu sekretär Aminundin Muzaffari.

Endised Talibani ametnikud ütlesid, et neli kuni kaheksa Talibani esindajat sõitsid Pakistanist Katarisse, et seal oma poliitiline esindus sisse seada.

Ajalehe sõnul viitab see võimalusele, et Taliban, mis ei ole avalikult kõnelustel osalemist kinnitanud, valmistub siiski esialgseteks aruteludeks.

USA ametnikud ei ole kohtumiste toimumist eitanud ja nendele paistab olevat andnud vaikiva heakskiidu ka Pakistan, mis seni on tõkestanud kõnelusi Talibaniga, kirjutas leht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles