Keskkonnaministeerium: lähipäevil antakse ametnikele koondamisteated

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähipäevil selgub, kes saavad uude Keskkonnaametisse tööle ja kel tuleb nelja tuule poole lennata.
Lähipäevil selgub, kes saavad uude Keskkonnaametisse tööle ja kel tuleb nelja tuule poole lennata. Foto: Peeter Langovits

Keskkonnaministeeriumi kinnitusel antakse lähipäevil koondamisteated kätte nendele ametnikele, kes asutuste liitmise järel 1. veebruarist tööd alustavas keskkonnaametis tööd ei saa.

«Lähipäevil saavad kõik liidetavate asutuste töötajad lõpliku selguse selles, kas nad saavad uude ametisse tööpakkumise või koondamisteate,» ütles keskkonnaministeeriumi pressiesindaja Brita Merisalu.

1. veebruarist tööd alustavas keskkonnaametis hakkab tööle 416 inimest, mis on 82 võrra vähem kui praegu töötavates looduskaitsekeskuses, maakondlikes keskkonnateenistustes ja kiirguskeskuses. Ühelegi inimesele pole aga siiani ametlikult teatatud, kes koondatakse ja kes tööd saab.

Merisalu ütles, et ministeeriumi personaliosakond koostab praegu aktiivselt vastavaid käskkirju. «Osale töötajatest pakutakse ametikohti ka Riigimetsa Majandamise Keskuses või keskkonnainspektsioonis,» lisas pressiesindaja.

«Koondatavate nimekiri sõltub sellest, kas need inimesed, kellele tööd pakutakse, ka selle vastu võtavad.»  

Merisalu kinnitusel saavad koondatavad keskkonnaministeeriumi personaliosakonna ettevalmistatud infopaketi selle kohta, millised on edaspidised võimalused.

«Ümberkorralduste olemust on tutvustatud ministeeriumi valitsemisalas juba alates ümberkorralduste algatamisest. Seetõttu on üldjoontes ka teada, millised muudatused toimumas on ja millised ametikohtade grupid kõige tõenäolisemalt muutuvad või kaovad,» ütles pressiesindaja.

Ta tõdes, et murelikke pöördumisi on ministeeriumile esitatud alates ajast, kui ümberkorralduste ettevalmistamine käivitati.

«Ümberkorraldused on läbi arutatud nii keskkonnateenistuste, looduskaitsekeskuse kui ka kiirguskeskuse juhtidega. Nende juhtide ülesanne on muudatustest ka oma töötajaid teavitada,» lisas Merisalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles