Ajateenistus võib muutuda kuuekuuliseks

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil teevad kätekõverdusi Tapa väljaõppekeskuses paari aasta eest olnud ajateenijad.
Pildil teevad kätekõverdusi Tapa väljaõppekeskuses paari aasta eest olnud ajateenijad. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kaitseministeerium ja kaitsevägi kaaluvad ajateenistuse lühendamist seniselt kaheksalt kuult kuueni, kuid juhendajate nappuse tõttu ei saa seda rakendada enne 2014. aastat.




Sõjalise kaitse arengukava väljatöötamise käigus analüüsis töögrupp võimalust asendada kaitseväe senine nn 8- ja 11-kuulise ajateenistuse mudel Soome eeskujul 6-9-12 mudeliga, teatavad

ERR Uudised

.

Sellise süsteemi korral teeniksid reakoosseisu kuuluvad ajateenijad kuus kuud, erialaspetsialistid üheksa kuud ning ajateenijatest nooremallohvitserid ja reservrühmaülemad 12 kuud.

Kuigi selline süsteem võimaldaks ajateenijate väljaõppeaega lühendada ning kasutada intensiivsemalt kaitseväe infrastruktuuri, vajaks 6-9-12 mudel senisest suuremat instruktorkoosseisu.

See ei ole aga lühikese ajaga saavutatav, mistõttu ei ole uut süsteemi võimalik rakendada enne 2014. aastat.

Seetõttu pöörduvad ministeerium ja kaitsevägi selle küsimuse juurde tagasi 2012. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles