Toomla: Maripuu tagasiastumine valitsust ei mõjuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politoloog Rein Toomla.
Politoloog Rein Toomla. Foto: Ove Maidla.

Politoloog Rein Toomla hinnangul oleks Maripuu tagasiastumine võinud valitsust mõjutada üksnes sel juhul, kui talle umbusalduse avaldamise taga oleks olnud ka mingi osa valitsuskoalitsioonist.

«Lõppkokkuvõttes on ju aimatav, et vähemasti Keskerakond püüdis kuidagimoodi mõjutada sotsiaaldemokraate, kas või nende plakatite põhjal, mis Tallinnas ja Tartus üleval on. Kusjuures oli teada, et sotsiaaldemokraadid olid Maripuu suhtes kriitiliselt meelestatud,» sõnas Toomla ERR uudistele.

Uue sotsiaalministri leidmine ei ole Reformierakonnale Toomla arvates suur probleem.

«Reformierakond on ju kõige rohkem kõigist erakondadest üldse valitsustes olnud, mis tähendab seda, et neil on ka ülirikkalikud kogemused,» rääkis politoloog.

«Mis sellest, et sotsiaalsfäär ei ole just nende trumpäss - neil võiksid olla pigem majandusega tegelevad ministeeriumid.»

Erinevalt mitmetest teistest politoloogidest ei arva Rein Toomla, et Maripuu ei saanud ministrina hakkama, ja et sotsiaalministeeriumis asjad tõesti väga ligadi-logadi oleks. «Kui nad oleksid seda, siis oleks pidanud sellest juba ammu rääkima,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles