Salapärane pervert ähvardab jätkuvalt lapsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored veedavad palju aega suhtlusportaalides
Noored veedavad palju aega suhtlusportaalides Foto: Lauri Kulpsoo.

Hispaania keelt rääkiv ja internetis lapsi ahistav pedofiil toob enamikule eestlastest meelde möödunud sügisel «Pealtnägijas» avalikustatud loo, kuidas end Elisha da Souzaks nimetav tegelane viis enesetapuni Viljandi poisi.



Väidetavalt kümneid eesti teismelisi poisse hullutanud pedofiili otsingud pole seni käegakatsutavat tulemust andnud.



Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe sõnul töötavad uurijad praegu muu hulgas läbi Hispaania politseist õigusabipalvele vastuseks saadud ligi 70-leheküljelist vastust.



Kuigi vastuse maht annab alust oletada, et sealsetel uurijatel oli asja kohta nii mõndagi öelda, ei soostu prokuratuur praegu avalikkusele selle sisu avalikustama. Gustavol teadaolevalt selle juhtumiga siiski mingit seost pole.



Ametlikult on «hispaanlanna» kriminaalasjas praegu kaheksa kannatanut, kuid nende arv võib uurimise käigus kasvada. Väidetavalt ei ole end Elishaks nimetav tegelane aktiivsest uurimisest hoolimata oma tegevust lõpetanud ning püüab jätkuvalt noorte poistega kontakte luua.



Paljusid keeli valdav salapärane internetipervert valib ohvriteks noorukid, esitleb end neile Hispaania kaunitarina, saadab seejärel poistele paljastavaid pilte ja videoid «endast» ning keelitab neid samaga vastama. Kui kaadrid käes, ähvardab ta lapse elu varem salvestatud materjali avaldamisega hävitada. (PM)


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles