Pentus: kärpepakett võiks jõustuda kuu ajaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus
Keit Pentus Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakonna fraktsiooni esimees Keit Pentuse sõnul on nende erakond avaliku sektori palgakulude kärpimise poolt ja loodab, et riigikogu liikmete kuluhüvitiste vähendamine saab seadustatud juba kuu aja jooksul.

«Täna oli selline päev, kus minu teada kõik riigikogu fraktsioonid arutasid riigikulutuste kärpimist,» sõnas Pentus. Ta tervitas riigikogu esimehe Ene Ergma üleskutset kuluhüvitiste vähendamisele ning kinnitas, et Reformierakond jõudis täna samuti kokkuleppele, et avaliku sektori palgakulusid tuleb kiiresti kokku tõmmata.

«Kui riigikohus peaks tulema otsusele, et palga külmutamine ei ole põhiseadusega kooskõlas, siis seda enam tuleb meil kärpida sealt, kust mingisuguseid seaduslikke takistusi ees pole,» lausus Pentus Postimees.ee'le.

«Olen vestelnud Ene Ermagaga ja pean väga mõistlikuks tema ettepanekut koondada kõikide fraktsioonide esindajad kokku, et tehnilised üksikasjad läbi rääkida.»

Kui Keskerakonna fraktsioon kutsus täna üles kuluhüvitiste määra vähendamisele kolmandiku võrra, siis Reformierakonna fraktsiooni juht ei välistanud ka isegi suuremat kärbet. «Aga ma pooldan seda, et istume Ergma juures kõik kokku ja tuleme siis otsusega välja, mitte ei hakka üksteist võimalikult suurte protsentidega üle trumpama,» sõnas Pentus.

Tema sõnul on nii era kui avalikus sektoris kogu aeg räägitud just palkade kärpimisest, seetõttu alustaski riigikogu kulude kokkuhoidu just palgakulude külmutamisest. «Ka kuluhüvitiste poole pealt on mõtteid kogutud ja eri variante kaalutud nüüdseks juba mõnda aega, nüüd me selle aasta kulude kärpimiseni jõuamegi.»

Pentus lootis, et kui kärpepaketi menetlusse andmise hetkel ühegi fraktsiooni poolt takistusi ei ole, võiks see umbes kuu aja jooksul seadustatud saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles