Nestor: riigikoguliikmete kulutusi tuleb kiiresti vähendada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni esimehe Eiki Nestori sõnul leidis valitsuse eestseisus täna ühiselt, et kulutusi riigikogu liikmetele tuleb vähendada ja seda võimalikult kiiresti.

«See peab käima mitte võidujooksu korras, vaid nii, nagu seda siiani on tehtud: riigikogu juhataja kutsub kokku kõik fraktsioonid, et neid ettepanekuid koos arutada,» märkis Nestor.

Kui Keskerakonna fraktsioon tegi täna ettepaneku vähendada parlamendiliikmete kuluhüvitisi kolmandiku ja Rahvaliidu fraktsioon poole võrra, siis Nestori sõnul oli eestseisuses esialgne hinnang, et sellestki jääb väheseks. «Õige number peaks selguma ühisel nõupidamisel,» hoidus ta täpsustamast.

Valitsusliidu eestseisus arutas ka riigikogu esimehe Ene Ergma ettepanekut kaaluda ümarlaual parlamendiliikmetele abide palkamise edasi lükkamist. «Antud tulude-kulude juures meie meelest uute inimeste palkamine kuidagi hästi ei sobi,» sõnas sotside juht. «Minu poolest võiks selle edasi lükata kasvõi aastani 2015 - järgmine riigikogu võiks arutada seda, kas neid on vaja või mitte,» lausus Nestor, lisades, et sotsid ei näe nende järgi vajadust praegu ega ka järgmise koosseisu jaoks.

Nestor ütles, et tema jaoks pole kuluhüvitiste vähendamine probleem, sest ta pole kunagi suutnud kogu lubatud summat ära kasutada. «Ilmselt ongi väiksemad kulud neil, kel Tallinnas kindel kodu, ning neil, kes tulevad siia tööle kaugemalt, kulutused suuremad.»

Kui kiiresti kärpepaketi vastuvõtmine õnnestub, sõltub Nestori hinnangul juhatuse aktiivsusest ning erakondade võimest kokku leppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles