ERR: hauaplaatide leid lükkab Kuressaare kiriku remondi tähtaja edasi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare Laurentiuse kirikumüüride uurimiseks tehtavad kaevtööd töid üleeile päevavalgele erakordselt hinnalise leiu – 1650ndatest aastatest pärineva tervikliku hauaplaadi.
Kuressaare Laurentiuse kirikumüüride uurimiseks tehtavad kaevtööd töid üleeile päevavalgele erakordselt hinnalise leiu – 1650ndatest aastatest pärineva tervikliku hauaplaadi. Foto: Reporter.ee

Kuressaare Laurentiuse kiriku põranda renoveerimise käigus välja tulnud 17. ja 18. sajandist pärit hauaplaadid tõstetakse pärast mitmeid vaidlusi siiski uue põranda tasapinnale. Et otsuse tegemise ajaks remonditööd kirikus peatati, on nüüd edasi lükkunud ka remondi lõpptähtaeg.

Kuigi Kuressaare Laurentiuse kiriku endine põrand on kõik lammutatud, saab juba praegu aimu sellest, milline hakkab olema kirikusisene käigutee, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Remondi jaoks tuleb aga nüüd leida ka lisaraha, sest esialgselt eraldatud 64 000 eurost paraku enam ei piisa.

Selge on see, et plaanitud ülestõusmispühade jumalateenistust remonditud kirikus ikkagi tänavu pidada ei saa, kuid kogudus loodab kirikusse teenistusele pääseda ehk taas nelipühadeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles