Ansip Rakvere linnapeale soovitust ei anna

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Stanislav Moshkov/Den za Dnjom

Peaminister Andrus Ansip hoidus võtmast seisukohta selle kohta, kas Rakvere reformierakondlasest linnapea Andres Jaadla peaks ametist lahkuma või mitte.

«Vaevalt, et ta minu soovitust ootab. See on kohaliku volikogu otsustada ja eelkõige ka muidugi linnapea enda otsustada. Ma tean seda, et piirkonnaorganisatsioon on oma soovitused linnapeale edasi andnud ja nüüd on juba linnapea enda otsustada, kas ta neid soovitusi võtab kuulda või ei võta,» ütles Ansip täna valitsuse pressikonverentsil.

«Reformierakonnas juhatuse tasemel ei langetata piirkondi puudutavaid otsuseid. Need on piirkonnaorganisatsioonide pädevuses,» lisas Reformierakonna juht.

Ajakirjaniku küsimusele, kuidas ta ise sellises olukorras käituks, vastas Ansip: «Ma ei ole Rakvere linnapea ja ega ma seda kaasust ka väga põhjalikult tunne, et anda hinnanguid. Süüdi mõistab kohus. Ma saan aru, et esimeses astmes süüdimõistev otsus on langetatud, see pole jõustunud. Nii palju kui ma ajakirjanduse vahendusel tean, kavatsetakse see otsus edasi kaevata ja mul on raske kohtuga võistelda õigusliku hinnangu andmises. Aga poliitilise hinnangu on piirkonnaorganisatsioon juba andnud.»

Reformierakonna Rakvere piirkonna juhatus tegi linnapea Andres Jaadlale ettepaneku ametist lahkuda pärast seda, kui Viru maakohus mõistis ta kriminaalkorras süüdi toimingupiirangu rikkumises suures ulatuses ning mõistis talle rahalise karistuse 22 536 eurot. Jaadla on lubanud otsuse kindlasti edasi kaevata ega astu seni linnapea kohalt tagasi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles