Sotsiaalkindlustusametile valiti 18 kandidaadi seast uus juht

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalkindlustusameti maja Tallinnas.
Sotsiaalkindlustusameti maja Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaalminister Hanno Pevkur otsustas nimetada sotsiaalkindlustusameti uueks juhiks Juta Saareveti.

«Ameti juhiks kandideeris 18 inimest ja paljud neist olid väga väärikad asumaks sellele ametikohale,» ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur. «Kahjuks saab juhi ametikohale asuda vaid üks. Arvestades riigikantselei valikukomisjoni ettepanekuid, on mul hea meel teatada, et sotsiaalkindlustusameti uueks juhiks saab alates 2. aprillist Juta Saarevet.»

Pevkur rääkis, et Saarevet on üle viie aasta töötanud sotsiaalministeeriumi õigusala juhina.

«Tegemist on inimesega, kellel on selge siht ja tahe panustada Eesti riigi kui terviku, aga samavõrra ka organisatsiooni arengusse. Seda on kindlalt toetamas Juta oskus minna asjadesse süvitsi, näha ja mõista probleemide tagamaid ning arvestada selles kõiges inimestega,» lisas minister.

«Kauaaegse juhi Külli Pedaku panus ameti arendamisse on kahtlemata hindamatu,» ütles Juta Saarevet. «Sotsiaalkindlustusameti ülesanne on ja jääb olla näoga kliendi poole. Paljud vajalikud muudatused, näiteks parem koostöö perearstidega ja kliendisõbralikumad IT-lahendused, on juba ette valmistatud ja nüüd tuleb need ellu viia.»

Juta Saarevet on sündinud 1. juulil 1978. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 2003. aastal Tartu Ülikooli õigusteaduskonna. 2007. aastast töötab Saarevet sotsiaalministeeriumi õigusala juhina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles