E-kirjade skandaal jätkub: kapo esitas Lauri Laasile ja Priit Toobalile kahtlustuse

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Lauri Laasi 2011. aasta riigieelarve arutamise ööistungil.
Riigikogu liige Lauri Laasi 2011. aasta riigieelarve arutamise ööistungil. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Riigiprokuratuur esitas kahtlustuse riigikogu liikmetele Priit Toobalile ja Lauri Laasile, keda kahtlustatakse Ivor Onksioni kihutamises eraviisilisele jälitustegevusele.

Riigiprokuratuuri teatel kuulati Hannes Rummu elektronkirjadega seotud kuriteoepisoodi menetlemise raames kahtlustatavana üle Priit Toobal ja Lauri Laasi. Keskerakondlastest saadikuid kahtlustatakse eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises.
Kahtlustuse kohaselt kihutasid Priit Toobal ja Lauri Laasi Ivor Onksioni eraviisilisele jälitustegevusele, mis seisnes selles, et Onksion pidi koguma andmeid Hannes Rummu ja temaga kirjavahetust pidanud inimeste sõnumite sisu kohta.

Kriminaalmenetluses teostatakse jätkuvalt menetlustoiminguid kõikide asjaolude selgitamiseks.

Hannes Rummu elektronkirjadega seotud kuriteoepisoodi menetletakse kriminaalasja raames, milles on mõjuvõimuga kauplemise kahtlustus juba varasemalt esitatud Ester Tuiksoole ja Priit Toobalile. Eraviisilises jälitustegevuses ja sõnumisaladuse rikkumises on kahtlustatavana üle kuulatud Ivor Onksion.

Keskerakonna teatel otsisid kaitsepolitsei töötajad läbi ajalehte Kesknädal välja andva MTÜ Vaba Ajakirjanduse juhatuse esimehe ja riigikogu liikme Lauri Laasi eluruumid seoses Kesknädala toimetusele toodud Hannes Rummu e-kirjavahetusega. Laasile esitatud kahtlustus sisaldab erakonna väitel Ivor Onksioni kihutamist teise inimese e-kirjavahetuse omastamisele.

Laasi hinnangul on tegemist poliitilise rünnakuga eelkõige ajalehe Kesknädal vastu. «Meenutan, et ka eelmine Kesknädala väljaandja, Jüri Vilmsi Sihtkapital oli kaitsepolitsei huviorbiidis. Arvestades, et Ivor Onksion tõi Hannes Rummu kirjad just nimelt Kesknädala toimetusse, ei imesta ma ausalt öeldes praeguse asjade käigu üle,» teatas ta pressesindaja vahendusel.
 

Kaitsepolitsei laiendas ühtlasi kahtlustust ka Priit Toobali suhtes, kahtlustades teda samuti Ivor Onksioni kihutamises Hannes Rummu e-kirjavahetuse omastamisele. Laasi ja Toobal esitatud kahtlustusega ei nõustu ning peavad seda rünnakuks Keskerakonna ning Kesknädala vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles