TV3: minister tahab taksodele piirhinna kehtestada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod parklas
Taksod parklas Foto: Mihkel Maripuu

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis on valmimas ühistranspordi seaduse eelnõu, mis annaks omavalitsustele õiguse määrata taksohindadele piirmäära.

Sellega võetaks taksojuhtidelt õigus ise kilomeetrihinna üle otsustada, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Idee tuli Tallinna linnalt, ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi veondus- ja liiklustalituse juhataja Priit Vene. «Miks ta seda soovis, oli see, et hetkel tegutsevad turul mõningad taksoettevõtjad, kelle küsitud hind teenuse eest ületab olulisel määral tavapärast kilomeetrihinda,» selgitas ta.

Tallinna taksojuhtide liidu esimees Toomas Nõulik arvas aga, et probleem pole nii suur, et vajaks sellist reguleerimist. «Kui mõnel taksojuhil on seal mingi kaks viiskümmend kilomeeter, siis ma ei kujuta ette, kes selle peale istuvad. Võib-olla mõni üksik purjus klient, aga see on ka kõik,» märkis ta.

Vene sõnul tuleb piirhinna määramisel silmas pidada nii taksojuhtide püsivaid kui muutuvaid kulusid. «Ja samamoodi peab kindlasti arvestama, et selle hinnaga, mis ülemiseks piiriks määratakse, oleks taksoettevõtjal võimalik teenida ka mõistlikku kasumit,» ütles ta.

Nõuliku sõnul võiks piirangu kehtestamise asemel tegeleda tõsisemate probleemidega – näiteks sellega, et praegu ei saa taksojuhid ei sadamasse, bussi- ega lennujaama seadust rikkumata sõita. «Igale poole on pandud märgid üles ja see on küsimus, millega võiks tegeleda,» sõnas ta.

Hetkel on vastav eelnõu ministeeriumis majasisesel kooskõlastusel ja asutustevahelisele kooskõlastusringile läheb see kolme nädala jooksul. Siis jõuab see ka taksojuhtide liidu lauale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles