Narva haub laienemisplaane

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuiv Narva jõe säng, eemal paistab piirilinna kunagine suurim tööandja - Kreenholmi vabrik.
Kuiv Narva jõe säng, eemal paistab piirilinna kunagine suurim tööandja - Kreenholmi vabrik. Foto: Raivo Tiikmaa

Täna toimuval Narva linnavolikogu koosolekul plaanivad piirilinna esindajad teha liitumisläbirääkimiste ettepaneku Vaivara vallavolikogule ja Narva-Jõesuu linnavolikogule.

«Meie omavalitsustel, nii Vaivaral kui ka Narva-Jõesuul ning Narval on ressursse ning arenguvõimalusi, millest tunnevad puudust naabrid,» teatas piirilinna volikogu esimees Mihhail Stalnuhhin pressiesindaja vahendusel.

Ta lisas, et nende eeliste täiel määral rakendamine omavalitsustes elavate inimeste kasuks on see, mis peaks koostööd ergutama.

Stalnuhhini sõnul loodavad nad väga, et Vaivara ja Narva-Jõesuu võtavad vastu nende ettepaneku ning lähiajal käivitatakse kolmepoolsed konsultatsioonid omavalitsuste ühinemise teemal.

Selle aasta alguse seisuga elas Narvas üle 66 600 inimese, Narva-Jõesuus ligi 3000 ja Vaivara ligi vallas 1800 inimest. Vaivara on tänu põlevkivi kaevandamisest laekuvale ressursimaksule aastaid olnud Eesti jõukamate valdade seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles