Venemaa võimud pidasid kinni ERRi korrespondendi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Taro
Igor Taro Foto: Raigo Pajula

Pihkvas peeti täna kinni Venemaa presidendivalimiste eelseid meeleolusid kajastama läinud Eesti rahvusringhäälingu korrespondent Igor Taro.

Venemaal kehtivat ajakirjanikuviisat omav Taro valmistas Pihkvas ette saatelõiku pühapäevase «Aktuaalse kaamera» tarbeks, kui kohalik politsei ta valimisplakatite filmimise ajal kinni pidas, vahendab ERR Uudised.

ERRi uudistejuht Urmet Kook rääkis, et Tarolt küsiti dokumente ning ta näitas lisaks passile ette ka kehtiva aastase ajakirjanikuviisa, millega ta on varem korduvalt Venemaal ajakirjanikutööd tegemas käinud, kuid politseinik väitis, et see ei maksa midagi ning vaja on eraldi välisministeeriumi akrediteeringut.

Ajakirjanik viidi jaoskonda ja kolm tundi kestnud ülekuulamise käigus konfiskeeriti Taro kaamera mälukaart koos sinna salvestatud materjaliga, mis lubati hiljem küll tühjana tagasi anda.

Tarol õnnestus helistada Eesti vanemkonsulile Pihkvas, kes loetud minutitega jaoskonda kohale tuli ning hetkel viibib ERRi korrespondent juba Eesti konsulaadis, oodates homme hommikul toimuvat kohtuistungit, mille järel õnnestub tal loodetavasti kiiresti Eestisse tagasi pääseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles