IRL kaalub Laarile ajutise asendaja leidmist

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar.
Mart Laar. Foto: Andres Haabu / Postimees

Tänasel Isamaa ja Res Publica Liidu riigikogu fraktsiooni kogunemisel tuleb suure tõenäosusega päevakorda ka kaitseminister Mart Laarile ajutise asendaja leidmine.


Insuldiga Põhja-Eesti regionaalhaigla intensiivravis viibivale erakonna auesimehele Laarile ei otsitud asendajat seni, kuni nädal tagasi tuli teade, et tema paranemist raskendab kopsupõletik.

Siis mõisteti, et olukord on kardetust kehvem ning taastumine võib võtta pool aastat, isegi aasta. Erakonnas loodetakse IRL­i juhile Urmas Reinsalule, et tema ajutiselt Laari asendaks.

Kuna Reinsalu on aga öelnud, et sooviks praegu keskenduda partei ehitamisele ja ühtesulandamisele, siis võidakse kaaluda kaitseministeeriumi kantsleri Mikk Marrani nimetamist ministri ajutiseks asendajaks.

Reinsalu ütles, et tal pole varem öeldule praegu midagi muud lisada. «Me anname Mardile nii palju aega, kui on vaja taastumiseks. Tema kohuseid täidab seni Jaak Aaviksoo,» sõnas Reinsalu.

Haridusminister Jaak Aaviksool ei ole praegu just kõige kergem aeg. Selle nädala märksõnaks on üleriigiline õpetajate streik, president lükkas tagasi tema haridusreformi ja muret teeb ka kunstiakadeemiaga seostuv.

Aaviksoo sõnul on kaks nädalat liiga lühike aeg, et hakata otsuseid langetama. «Praegu tuleb varuda kannatust,» leidis Aaviksoo. «Ma olen praeguse olukorraga arvestanud ja tajun, et kõik partnerid lähtuvad praegu samamoodi. Spekulatsioone võib ju luua, aga need pole esialgu piisavalt läbi kaalutud.»

Eelmise valitsuse kaitseminister Aaviksoo tõdes, et tunneb kaitseministeeriumi, seal töötavaid inimesi ja probleeme hästi ning seetõttu ei ole kahel ministritoolil istumine konti murdnud. «Aga arvestades, et hariduselus ei ole täna just mitte igav ja tööpuuduse üle ei saa haridusministeeriumis kurta, siis muidugi on lisakoormus tuntav,» tõdes ta. «Aga samas on kaitseministeeriumi valdkond headel rööbastel ja muretsemiseks ei ole põhjust.»

Aaviksoo kahe ministeeriumi vahet jooksma ei pea. «Jooksevad teised inimesed ja kindlasti kord nädalas käin kaitseministeeriumist läbi. Tavaliselt olen neljapäeviti kaitseministeeriumi käsutuses, kui selleks on vajadus,» ütles Aaviksoo.

Ta pidas mõistlikuks, et poliitilised ringkonnad Laari praeguses olukorras ei tülita, vaid teda on külastanud ainult lähedased sõbrad. «Perekonna soovil ja minu täielikul mõistmisel pean õigeks, et mida vähem Mart praegu poliitilise eluga kokku puutub, seda parem. Peamine on taastumine ja rahu,» ütles Aaviksoo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles