Esimene erakond kinnitas oma eurovalimiste nimekirja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlament
Europarlament Foto: AFP / Scanpix

Rohelised kinnitasid laupäeval esimese Eesti erakonnana juunis peetavate Euroopa Parlamendi valimiste nimekirja.


Roheliste esinumbrina kandideerib valimistel Marek Strandberg, kellele järgnevad Peep Mardiste, Valdur Lahtvee, Ruth Tammeorg, Mikk Sarv, Sirli Pehme, Agu Kivimägi, Maret Merisaar, Ahto Oja, Tiit Käbin, Toomas Trapido ja Aleksei Lotman.

Strandberg ütles, et kui mõni kandidaat peaks valimiste eel kandideerimisest loobuma, hakkab teda asendama Tõnu Trubetsky.

Euroopa Parlamendi valimised toimuvad Eestis 7. juunil suletud nimekirjade meetodil. Seega osutub valituks nimekirja eesotsas olnu, samas kui eelmistel valimistel reastati kandidaadid ümber valimistel saadud häälte arvu järgi ning europarlamenti pääses enim toetust saanud inimene.

2004. aastal avatud nimekirjadega toimunud valimistel osutusid valituks toonane sotsiaaldemokraat Toomas Hendrik Ilves, tema erakonnakaaslased Marianne Mikko ja Ivari Padar, IRLi kuuluv Tunne Kelam, keskerakondlane Siiri Oviir ja Reformierakonda kuuluv Toomas Savi. Praegu kuuluvad europarlamenti Padari ja Ilvese asemel Andres Tarand ja Katrin Saks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles