Lambakasvatajad tahavad huntide vastu toetust

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hundid
Hundid Foto: SCANPIX

Eesti lambakasvatajate selts soovib koostamisel olevasse maaelu arengukavasse lisada toetusmeetme tarade ehitamiseks, et kaitsta lambaid huntide eest.

Praegune maaelu arengukava ei näe ette meetmeid hundikahjude ennetamiseks, küll aga on need olemas mitmes teises Euroopa Liidu liikmesriigis, ütles Eesti lambakasvatajate seltsi tegevjuht Külli Vikat, kirjutas Saarte Hääl.

Teistes riikides saavad lambakasvatajad toetust nii kiskjaid tõkestavate investeeringute tegemiseks kui ka hüvitist murtud lammaste eest.

Huntide eemalhoidmiseks tuleks ennekõike karjamaade metsapoolsesse serva paigaldada kõrged tarad, mis on mitmel pool andnud häid tulemusi lambakarja kaitsmisel.

Tarade ehitamine peaks huntidele põllumajandusloomade kättesaamise piisavalt keeruliseks muutma, mistõttu nad hakkavad eelistama metsas elavaid loomi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles