Narva ühinemisplaan üllatas partnereid

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Narva linnavolikogu võttis neljapäeval vastu otsuse teha Narva-Jõesuu linnavolikogule ja Vaivara vallavolikogule ettepanek omavalitsuste ühinemiseks, mis oli väiksematele omavalitsustele täielikuks üllatuseks.


Vaivara vallavolikogu esimees Heiki Luts kahtles pärast uudise kuulmist tükk aega, ega see nali ole, ent pidi Põhjarannikule tunnistama, et ühinemise idee on Narva poolt loogiline samm: «Neil on vaja ehitada ja laieneda. Kaugemas perspektiivis peaksid omavalitsuste ühinemisest kõik kasu saama, kuid see tuli väga ootamatult. Läbirääkimisi peame, kuid missuguse vastuse anname, selle üle tuleb mõelda.»

Luts ütles, et praegu on tal raske määratleda, missugustel tingimustel oleks vald nõus ühinema.

Vaivara vallavanem ja Ida-Virumaa omavalitsuste liidu esimees Veikko Luhalaid arvab samuti, et ideed tasub arutada.

«Kuid tavalise vallaelanikuna pean ütlema: see ühinemine võib tulla kasuks Narvale, kuid mitte valla elanikele. Kui meenutada, kuidas käitus omavalitsuste liidus suur linn - kui miski ei meeldinud, pandi lihtsalt uks kinni -, siis puudub kindlus, et Narva hakkab vallaelanike huvidega arvestama,» rääkis Luhalaid.

Narva-Jõesuu linnapea Andres Noormägi arvab samuti, et omavalitsuste liitumisläbirääkimisi tasub igal juhul pidada, kuid kas need ka tegelikult ühinemisega lõpevad, on veel vara öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles