Kapo ei näe paraadi Narvas toimumises põhjust konfliktiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on kaitseväe paraad Pärnus 23. veebruaril.
Pildil on kaitseväe paraad Pärnus 23. veebruaril. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kaitsepolitsei (kapo) ei näe Eesti tänavuse iseseisvuspäeva paraadi korraldamises Vene piiri ääres Narvas põhjust konfliktiks.


«Kaitseväes teenivad ja paraadil osalevad ka Narvast pärit ajateenijad ja me ei näe konfliktiks põhjust,» ütles kaitsepolitsei komissar Andres Kahar BNSile.

Tema sõnul on ka Tallinnas palju venekeelseid elanikke ja pealinnas ei ole paraadid ega neile 23. veebruaril eelnenud ettevalmistused kunagi mingeid konflikte esile kutsunud.

Politseiameti liiklusjärelevalve- ja korrakaitseosakonna ülemkomissari Margus Kotteri sõnul on kaitsejõudude paraad nagu paljud muud suurüritused politsei kalendris töisena tähistatud ja kindlasti politsei kõrgendatud tähelepanu all, et tagada inimeste turvalisus ja avalik kord. «Kuidas seda tehakse, on politsei taktika küsimus ja seda me ei kommenteeri,» lisas Kotter.

24. veebruaril Narvas Peetri väljakul korraldataval paraadil osaleb 1200 kaitseväelast ja üle 60 tehnikaühiku. Kaitseväe juhataja kavatseb näidata paraadil allüksuseid kompaniide ja patareide kaupa.

Paraadil osalevad kaitseväelased staabi- ja sidepataljonist, vahipataljonist, Viru pataljonist, Scouts-pataljonist ja Kuperjanovi pataljonist ning õhutõrje- ja suurtükiväepataljonist, kaitseväe ühendatud õppeasutustest ja kõrgemast sõjakoolist. Samuti võtavad paraadist osa Kaitseliidu, mereväe ja piirivalve üksused ning esindatud on reservohvitseride kogu.

Tehnikast on paraadil väljas 16 Scouts-pataljoni Pasi soomustransportööri, Kaitseliidu kuuest 81-millimeetrisest miinipildujast koosnev patarei veokitel ning kaks Viru jalaväepataljoni tankitõrjekompanii tankitõrjesüsteemi Mapats ja kuus tankitõrjesüsteemi Milan maasturitel.

Kuperjanovi jalaväepataljon osaleb paraadil kuuest 120-millimeetrisest miinipildujast koosneva patareiga ning õhutõrjepataljon paneb välja kaks patareid - kuuest 23-millimeetrisest õhutõrjekahurist veokitel koosneva õhutõrjepatarei ja kuuest õhutõrjeraketisüsteemist Mistral maastikuautodel koosneva õhutõrjeraketipatarei. Väljas on ka suurtükiväepataljoni kuuest 155-millimeetrisest haubitsast koosnev haubitsate patarei.

Paraadil teevad muusikat kaitseväe ja piirivalve orkester.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles