Lapsi ekskursioonile viinud mehel puudus õigus bussi juhtida

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolibuss.
Koolibuss. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Politsei tabas eile koolilapsi ekskursioonile vedanud ülevaatuseta bussi roolist mehe, kellel puudus vastava kategooria juhiluba.

Eile kella 15 paiku peatati Jõhvi-Tartu maantee 33. kilomeetril, Iisaku vallas Tärivere külas koolilapsi ekskursioonilt Kohtla-Järvele vedanud buss, kuna sellel puudus korraline tehnoülevaatus.

Hetkel, mil politseinikud hakkasid bussijuhile koostama väärteoprotokolli, selgus ka tõsiasi, et bussi roolis olnud 36-aastasel Vjatšeslavil puudus bussi juhtimiseks vastava kategooria sõiduõigus.

Bussi juhtinud Vjatšeslav kaitses oma riskeerivat liikluskäitumist politseinikele sellega, et kooliekskursiooniks tellitud bussifirmas ei olnud kellelgi teisel võimalik sõitu minna ja tema nõustus, kuna on töötu. Vjatšeslav täpsustas oma mõtteid, lisades, et oli veendunud, et suudab bussi juhtimisega toime tulla.

Iisaku konstaablijaoskonna politseinikud kõrvaldasid Vjatšeslavi rooli tagant ning bussifirmast, mis koolilastele ekskursioonile viimiseks oli valitud, telliti uus buss.

Ida prefektuuri korrakaitsebüroo juht Tarmo Tammiste nimetas säärast juhtumit äärmiselt vastutustundetuks.

«Bussi väljanägemine ning avastatud rikkumised on üsna kõnekad faktid, kus raha teenimise eesmärgil minetatakse inimlik hoolivus ja vastutustunne. Juhtimisõigus ei ole midagi iseeneslikku, vaid sellise õiguse saamisega kinnitatakse inimese suutlikkust ja oskust vastava kategooria sõidukit juhtida,» rõhutas Tammiste.

Tammiste märkis, et mittekorras sõiduvahend on liikluses äärmiselt ohtlik, kontrollimata pidurisüsteemid või veermik võivad kriitilistes situatsioonides järele anda ning olla põhjuseks väga traagilise tagajärjega liiklusõnnetusele.

Tammiste lisas, et täna on vara rääkida võimalikust karistusest, kuid politsei teeb menetluse käigus selgeks, mis asjaoludel firma sellises olukorras bussi ja juhi firmahoovist välja saatis.

Politsei tuletab meelde, et bussifirmadel on nii moraalne kui ka seaduslik kohustus tagada bussi tehnilise seisukorra vastavus ja garanteerida, et bussi roolis oleks samuti nõuetele vastav juht.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles