Ministeerium ei toeta töötasude toetuse suunamist ainult õpetajatele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler hakkas streigiregulatsiooni põhiseaduspärasust kontrollima pärast märtsis toimunud streigilainet.
Õiguskantsler hakkas streigiregulatsiooni põhiseaduspärasust kontrollima pärast märtsis toimunud streigilainet. Foto: Margus Ansu / Postimees

Rahandusministeerium ei toeta haridusministri ettepanekut suunata õpetajate palkade tõstmise eesmärgil riigipoolne pedagoogide töötasu toetus ainult õpetajate palkadeks.
 

Haridusminister Jaak Aaviksoo on öelnud, et õpetajate palgatõusuks on kolm allikat – koolikorralduse reform, lisaraha riigi- ja kohaliku omavalitsuse eelarvest ning olemasoleva haridusraha suunamine eelistatult õpetajate palkadeks.

Viimatinimetatu elluviimiseks tegi Aaviksoo omavalitsustele määratud tasandus- ja toetusfondi jaotuse määruses ettepaneku suunata 1. septembrist riigipoolne töötasude toetus 149 653 303 eurot ainult õpetajate, mitte aga tugispetsialistide palkadeks.

«Põhikooli- ja gümnaasiumiseadusest tulenevalt ei laiene riigipoolse töötasu toetus tugispetsialistidele. Oleme seisukohal, et haridustoetuse jaotamine peab olema kooskõlas seadusega,» kirjutas haridusministeerium oma ettepanekutes.

Rahandusministeerium ettepanekuid aga ei arvestanud. «Summa sisaldab muu hulgas sotsiaalpedagoogi ning direktori ja õppealajuhataja tööjõukulu ning täiendkoolitust. Ei ole õige tõsta jooksval aastal, kui koolide ja omavalitsuste eelarved on kinnitatud, õpetaja töötasu teiste pedagoogide palkade langetamise arvelt või nende kulude lükkamisega omavalitsuste kanda,» põhjendas rahandusministeerium.

«Sotsiaalpedagoogi tööjõukulude toetamises on kokku lepitud valitsuskomisjoni ja omavalitsusliitude koostöökogu delegatsiooni läbirääkimiste protokollis 2012. aasta riigieelarve osas. Kohaliku omavalitsuse üksustel on õigustatud ootus toetuse saamiseks
vastavalt kokku lepitule,» selgitas rahandusministeerium.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles