Metalli kokkuostja: kokkuostuga tegelejate arvu peaks vähendama

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasest kaabel.
Vasest kaabel. Foto: Sille Annuk

Kui mobiilsideoperaatorid leiavad, et kaablivarguste tõttu peaks metalli kokkustjate üle järelevalvet tõhustama, leiab kokkuostuga tegeleva Vakaru Refonda Tallinna juht Teet Rüütma, et selleks on kokkuostjaid liiga palju.

Mobiilioperaatorid EMT, Elisa ja Tele2 saatsid siseministeeriumile pöördumise, kus paluvad seoses hüppeliselt kasvanud kaablivarguste arvuga seadusandluse karmistamist ja metalli kokkuostjate üle järelevalve tõhustamist.

Vanametalli kokkuostuga tegeleva OÜ Vakaru Refonda Tallinna juht Teet Rüütma sõnul pole nende ettevõttele kahtlast päritolu kaableid pakutud, kuna nemad sularahas ei arvelda. Rüütma hinnangul ei peaks riik kõigile soovijatele metalli kokkuostuluba andma.

«Peaks olema kindlad ettevõtted, kes sellega tegelevad ja siis oleks kindlasti vargusi vähem,» sõnas ta. «Meil on neid firmasid tohutult ja nende kontrollimine on väga ressursimahukas.»

Tema hinnangul peaks kokkuostjaid olema vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles