ERR: omavalitsused ootavad valitsuselt dialoogi ning otsustavust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikooli aulas kogunes Eestimaa Linnade ja valdade üldkogu.
Tallinna Tehnikaülikooli aulas kogunes Eestimaa Linnade ja valdade üldkogu. Foto: Mihkel Maripuu

Täna kogunenud Eestimaa linnade ja valdade üldkogu soovib oma deklaratsioonis, et omavalitsused lepiksid valitsusega kokku küsimustes, mis puudutavad reforme ja omavalitsuste tulubaasi taastamist ning piirkondliku elu jätkusuutlikku arengut.

Omavalitsused soovivad riigikogu ja valitsuse poliitikutega alustada läbirääkimisi ning soovivad, et riigikogu juurde loodaks kohaliku omavalitsuse ja regionaalpoliitika alatine komisjon, vahendab ERR Uudised.

Viljandi linnavolikogu esimees Tarmo Loodus arvas, et nii maavalitsuste kui ka haldusreformi küsimus peaks jääma omavalitsuste ja valitsuse läbirääkimiste teemaks ning haldusreformi kohta arvati täna ka kõnetoolist seda, et tähtis on omavalitsuste koostöö ja  hea tulemuse saab vabatahtlikul liitumisel.

«Olulisem on see, et kuidas tagada siiski kohalik demokraatia,» tuletas meelde Eesti maaomavalitsuste liidu tegevdirektor Ott Kasuri meelde, et liitumiste puhul kiputakse rääkima vaid avalikest teenustes ja unustatakse ära omavalitsuste iseotsustamise õigus.

Regionaalminister Siim Kiisler ütles, et haldusreform oleneb riigikogu otsusest, tema ise aga toetaks omavalitsuste liitmist, kuna praegu on pooled omavalitsused väiksemad kui 1800 elanikku, mida on selgelt liiga vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles