Tamkivi: Muhu ja mandri vaheline sild ei valmi aastaks 2015

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhumaale tuleb jätkuvalt praamiga sõita.
Muhumaale tuleb jätkuvalt praamiga sõita. Foto: Andres Teiss / Scanpix

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi tunnistas Oma Saarele, et Muhu ja mandri vahelise püsiühenduse valmimise tähtaeg aasta 2015 on ebareaalne.

«Päris kindlasti on üleilmne majanduskriis veeretanud veel ühe raske kivi püsiühenduse rajamise teele,» sõnas endine Kuressaare linnapea ja püsiühenduse rajamise eest võitleja Tamkivi.

Tema sõnul on finantseerimisküsimused püsiühenduse ettevalmistuse juures vähemolulised keskkonnamõju hinnangu tulemustest.

«Palju olulisem on aga see, mis selgub uuringute järeldustes seoses keskkonnamõjudega,» märkis Tamkivi. «Keskkonnakaitse ja looduskaitse teema on viimaste aastatega kõvasti tuure juurde kogunud ja päris mitmeid otsuseid nendes küsimustes ei tehta enam Eestis.»

Samas lisas ta, et tehnilised ettevalmistusprotsessid on seni veninud, näiteks keskkonnamõju hindamise protsess pikenes poole aasta pealt pooleteise aastani jne.

Tamkivi ütles, et aasta 2020 või isegi varem oleks tema arust positiivsete arengute korral püsiühenduse valmimiseks igati reaalne.

Uuring üle Suure väina teostatavate vedude korraldamise ja kaasnevate keskkonnamõjude kohta valmib tänavu hilissügisel. See annab vastuse, kas jätkatakse parvlaevadega, ehitatakse sild või tunnel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles