Lätis algab Scoutspataljoni õppus Gungnir

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Scoutspataljoni õppus Lätis Adaži polügonil.
Pildil on Scoutspataljoni õppus Lätis Adaži polügonil. Foto: Raigo Pajula

Homme algab Lätis Adaþi polügoonil Scoutspataljoni taktikaline õppus Gungnir, mis on jalaväekompanii Estcoy-14 viimane harjutus enne Afganistani välisoperatsioonile suundumist.

Õppusest võtab osa ligi 300 kaitseväelast Scoutspataljonist, Vahipataljonist, Viru pataljonist, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutustest ja lahingukoolist. Õppuse käigus viiakse läbi lahinglaskmised.

«Lahinglaskmised on missioonieelse väljaõppe osa,» ütles Scoutspataljoni ülem kolonelleitnant Vahur Karus. «Kuna Eestis pole võimalik manööverüksustega lahinglaskmisi teha, teeme seda Adaþi polügoonil.»

Scoutspataljoni 91 sõjaväemasinast ja soomukist koosnevad kolonnid alustavad liikumist Paldiskist kell 7 ning sõidavad marsruudil Paldiski-Kanama-Harutee-Pärnu-Ikla.  Sõidukid on jagatud kolme kolonni, viimane kolonn jõuab Ikla piiripunkti kell 12.30.

Sõjaväemasinate maksimaalne sõidukiirus on 80 kilomeetrit tunnis. Kolonnid teevad peatusi, et tsiviilsõidukeid mööda lasta.

Estcoy-14 Afganistani-operatsiooni eelne õppusteseeria algas 5.-9. märtsini Läänemaal ja Harjumaal korraldatud õppusega Gleipnir, kus üksused harjutasid koostööd jao ja rühma tasandil. 19.-30. märtsini harjutas Estcoy-14 Sirgalas õppusel BAM Afganistanis enamlevinud taktikalisi olukordi ning koostööd logistilise toetusüksusega. Gungnir on kompanii Afganistani-eelsetest õppustest viimane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles