Mereväe ülemaks saab kaptenleitnant Sten Sepper

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Sepper
Sten Sepper Foto: Mihkel Maripuu

Kaitseministri kohuseid täitev haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo nimetas kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terrase ettepanekul alates 23. juulist mereväe uueks ülemaks kaptenleitnant Sten Sepperi.

Kaitseväeteenistuse seaduse kohaselt nimetab väeliikide ülemad ametisse kaitseminister kaitseväe juhataja ettepanekul.

Sten Sepper (41) teenib Eesti kaitseväes alates 1993. aastast ning saab esimeseks mereväe ülemaks, kes on alustanud oma kaitseväeteenistust Eesti Kaitseväes. Ta on lõpetanud Soome Riigikaitsekõrgkoolis nii mereväeohvitserikursuse kui ühend- ja kindralstaabiohvitseri kursuse ning kaitsnud samas magistrikraadi.

Kaptenleitnant Sepperil on pikk meresõidu kogemus, ta on teeninud Mereväes mitme laeva komandörina, miinilaevade divisjoni ülemana, mereväe staabi operatiivosakonna ülemana ja Balti riikide ühise miinitõrjeeskaadri BALTRON ülemana. Praegu teenib kaptenleitnant Sepper Balti Kaitsekolledžis meresõjaoperatsioonide lektorina.

Mereväe senine ülem mereväekapten Igor Schvede jätkab pärast õpingute lõppu USAs teenistust kaitseväe peastaabis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles