Savisaar lahkujatest: Savisaare-vastaste nišš on juba hõivatud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Raepress

Keskerakonnast lahkunud mõjukad liikmed teatasid, et võtavad esimeseks sihiks Tallinna kohalikud valimised, kuid Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar peab seda enda vastu suunatud ettevõtmiseks, mil pole mingit edulootust.

Savisaar vahendab oma blogis Kesknädalas ilmunud intervjuud, milles talt küsiti, kas ta näeb selles ohtu, et endised keskerakondlased plaanivad kohalikel valimistel temaga konkureerima tulla.

«See on Reformierakonna ideoloogi Rain Rosimannuse ammune unistus – luua niisugune valimisliit, mis küll ise viie protsendi barjääri ei ületaks ja linnavolikokku sisse ei saaks, aga võtaks Keskerakonnalt ära piisavalt hääli ja takistaks meil saamast absoluutset enamust pealinnas,» vastas Savisaar.

Ta jätkas, et mäletab kahtesid valimisi, mil valimiliiduga tuldi välja Keskerakonna lähedastest ringkondadest, kuid mõlemal korral ettevõtmine nurjus. «Kui keskdemokraatide ainukeseks programmiks on liit Savisaare vastu, siis ma ei näe neil mingit šanssi,» ütles Tallinna linnapea.

«Savisaare-vastased parteid on juba paigas, nende valijaid ei kasva kusagilt juurde. Uutel Savisaare-vastastel ei ole ruumi. See nišš on hõivatud.» Ta lisas, et sama häda on ka Reformierakonnaga, mille kogu programm Tallinnas seisnevat soovis Savisaar ametist maha võtta.

«Mis puutub nendesse, kes Keskerakonnast välja astusid, siis kogu selles seltskonnas on ainult üks subjekt – Ain Seppik. Jälgin huviga, mis on tema järgmine käik. Kas tõesti toob ta kohalikel valimistel võitlusse Tallinna pärast Inara Luigase Võrumaalt, Lembit Kaljuvee Virumaalt ja Kalle Laaneti Saaremaalt? See meenutab mulle Eduard Vilde kirjeldust, kuidas Anija mehed ähvardasid tulla Tallinnat võitma ja mis sellest välja tuli,» rääkis Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles