Nestor: koalitsioonijuhtide otsused päästsid valitsuse

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor siirdumas otsustavale kärpekoosolekule.
Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor siirdumas otsustavale kärpekoosolekule. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Eiki Nestor ütles, et eelarve kärbete tegemisel tekitas enim debatte riigikulude kokkuhoid suurusjärgus 1,5 miljardi krooni ulatuses.


Nestor ütles ETV hommikusaates «Terevisioon», et kokkulepete saavutamisel ja valitsusliidu püsimajäämisel oli suur teene koalitsiooni juhtide poolt vastu võetud otsustel, vahendavad

ERR Uudised

.

«Kõigepealt ma pean ütlema, et ilmselt vajab seletust, mis need kuus inimest tegid ehk kolm esimeest koos ühe sõbraga igast erakonnast. Need kuus inimest tegelikult tegid sellist tööd, mida valitsusel endal oleks üksinda väga raske teha,» rääkis Nestor.

Tema sõnul oli nende kuue inimese ülesanne kokku leppida, mis võimalused kärbeteks on.

«Valitsemiskulud suurusjärgus poolteist miljardit krooni tekitasidki ohtralt debatte, nii nagu võis ka arvata. Tülli selles mõttes ei mindud, aga eilne hommikupoolne kohtumine lõppes sellega, et uuesti tuldi välja kahtlusega, kas see, mida need kuus inimest omavahel kokku leppisid /.../, et kas need ikka peavad ja äkki võiks uuesti neid teemasid arutada,» rääkis Nestor.

«Selles mõttes oli natuke ebameeldiv, aga need vahepealsed kaks tundi viisid ka IRLi poliitikud veendumusele, et kõike uuesti otsast alustada ei oleks otstarbekas ega oleks ka selle valitsuse tervisele hea.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles