Eesti, Läti ja Leedu kaitsevägede juhatajad arutavad sõjalise koostöö küsimusi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Terras
Riho Terras Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eesti kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras, Läti kaitseväe juhataja kindralmajor Raimonds Graube ja Leedu kaitseväe juhataja kindralleitnant Arvydas Pocius kohtuvad täna ja homme Lätis, et arutada sõjalise koostöö küsimusi.

Balti riikide sõjalise komitee kohtumisel osalevad kaitsevägede juhatajad saavad ülevaate Eesti, Läti ja Leedu kaitsevägede hetkeseisust ja tegevustest ning kaitsealastest koostööprojektidest nagu ühine õhuseirevõrk BALTNET, ühine mereväeeskaader BALTRON ning Eesti, Läti ja Leedu sõjalise hariduse alase koostööna loodud Balti Kaitsekolledž. Balti Kaitsekolledžit juhib brigaadikindral Meelis Kiili ja BALTNETi kolonelleitnant Fredi Karu.

Kaitseväe juhatajad arutavad oma kohtumisel ka õhuturbega seotud küsimusi ning Balti riikide võimalikku panustamist NATO reageerimisjõudude koosseisu ja Euroopa Liidu lahingugruppidesse.

Balti sõjalise komitee istung valmistab ette kolme riigi kaitseministrite kohtumist. Istungil osalevad lisaks kaitseväe juhatajatele väeliikide ja koostööprojektide esindajad. Kolme Balti riigi sõjalise komitee eesistuja on hetkel Läti kaitseväe juhataja kindramajor Raimonds Graube.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles