Jeemen süüdistab Pakistani bin Ladeni lese kinnihoidmises

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaamerad Islamabadis asuva maja ees, kus elavad väljasaatmist ootavad bin Ladeni pereliikmed.
Kaamerad Islamabadis asuva maja ees, kus elavad väljasaatmist ootavad bin Ladeni pereliikmed. Foto: SCANPIX

Pakistanis ebaseaduslikult elamise eest karistuse ärakandmist deporteeritama riikidesse, mille kodakondsused neil on. Eile õhtuks polnud aga mingit märki sellest, et nad oleksid lahkunud Islamabadi majast, kus neid kinni peeti.


Üks leskedest on Jeemeni ja kaks Saudi Araabia kodanikud. Nende nimed on Amal Ahmed Abdul Fateh, Khairiah Sabar ja Siham Sabar. Nad on Pakistani julgeolekujõudude valve all elanud alates möödunud aasta maist, kui USA eriväelased tapsid Pakistanis Abbottabadi linnas bin Ladeni.

«Me oleme kirjutanud mõlemale saatkonnale ning palunud nõusolekut ka pereliikmeilt,» kirjeldas Pakistani siseminister Rehman Malik. Tema sõnul langetatakse deporteerimisotsus pärast seda, kui vastused saatkondadelt on käes.

Jeemeni välisminister Abu Bakr al-Qirbi aga süüdistas samas Pakistani selles, et too viivitab nende kodaniku Fateh’ väljasaatmisega. «Meie oleme need, kes survestame, et perekond vabastataks, ning Pakistani võimud pidurdadavad,» väitis ta.

«Jeemeni suursaadik Pakistanis on teinud ööpäevaringselt tööd selle pere vabastamise nimel ning Jeemen on igal ajal valmis neid vastu võtma,» rääkis al-Qirbi.

Saudi Araabia võimud on korduvalt keeldunud antud küsimust kommenteerimast.

Pärast 2001. aasta 11. septembri rünnakuid elas bin Laden aastaid Pakistanis, kolides seal ühest kohast teise. Selle aja jooksul sai ta Fateh’ga ka veel neli last. Vähemalt üks neist neljast sündis Fateh’ kinnituste kohaselt Pakistani riiklikus haiglas. Terroristide liidri jeemenlannast abikaasa sõnul said nad pakistanlastelt igakülgset abi ajal, kui rahvusvahelised väed bin Ladenit taga otsisid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles