Yana Toom nõuab siseministrilt selgitusi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom.
Yana Toom. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu liige ja endine Tallinna abilinnapea Yana Toom nõuab siseminister Ken-Marti Vaherilt selgitusi, miks on teda kapo aastaraamatus mainitud kui vene koolide survestajat, et koolid oleksid eestikeelse õppe vastu.

«Üleminekuvastase tegevuse võttis 2011. aasta valimiste eel enda peale Tallinna abilinnapea haridus- ja kultuuriküsimustes Yana Toom. Koostöös Venemaa kaasmaalaspoliitikas osaleva inimõiguste teabekeskusega survestati Tallinna vene koole esitama volikogule taotlusi jätkamaks vene õppekeelega ka pärast 2011. aasta septembrit, kui venekeelsed gümnaasiumid pidid õpetama 60 protsenti õppeainetest vene keeles,» seisab keskerakondlase Toomi kirjalikus küsimuses siseminister Ken-Marti Vaherile.

Toomi sõnul defineerib «Eesti keele seletav sõnaraamat» sõna survestamine «survet kasutama või avaldama», sõna surve aga omakorda on «pealekäimine, mõjutamine, vägivalla või ähvardusega, sund, nõudmine».

Toom palub siseministril esitada konkreetseid fakte, milles seisnes survestamine ja millest koosnes koostöö inimõiguste teabekeskusega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles