Minister: prokuröridel tuleb tulemustasudest suu puhtaks pühkida

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Justiitsminister Rein Lang tegi täna teatavaks põhimõttelise otsuse jätta sel aastal kõik prokurörid ilma lisatasudest.

«Juba eelmise aasta tulemuste eest olid lisatasud üsna napid ning sel aastal pühkigu suu hoopis puhtaks,» vahendas ERR uudised minister Lang tänasel kohtunike täiskogul öeldut, kui minister vastas küsimusele kohtunike ja prokuröride palkade erinevuste kohta.

Riigikohtu esimees Märt Rask soovitas antud teemat kommenteerida ka riigi peaprokuröril Normal Aasal, kuid minister Lang peaprokurörile sõna ei andnud, öeldes, et «ega Norman Aas veel ei tea, mis õudusi justiitsministeerium tema rahade ümber kavatseb ette võtta.»

Rein Lang tõdes, et prokuratuuris toiminud tulemustasude süsteem oli väga edukas, kuid 2008. aasta lisaeelarvega sai tulemustasude fond tõsise löögi.

«Sel aastal on esimene asi, mis läheb praktiliselt nullini, seesama tulemustasude fond. Ma ei usu, et prokurörid lisaks oma juhendis märgitud põhipalga mingisuguseid lisatasusid saavad,» lisas minister.

Ta märkis, et saavutada soovitakse siiski olukorda, kus I astme kohtuniku ja ringkonnaprokuröri palgad oleksid võrdsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles