Ajakirjanike liit tahab olla tugevam ametiliit

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Ernits.
Peeter Ernits. Foto: Toomas Huik.

Eesti ajakirjanike liidu esimees Peeter Ernits loodab, et organisatsiooni roll ametiliiduna on tõusuteel.

Kuigi liitu kuulub ajakirjanikke nii Eesti Päevalehest, Maalehest ja mitmest maakonnalehest, on siiani liidul õnnestunud sõlmida vaid üks kollektiivleping - Eesti rahvusringhäälingusse kuuluvate ajakirjanikega, vahendas ERR Uudised ERRi raadiouudiseid.

«Ühelt poolt on see ametiühinguline funktsioon üsna keeruline tänases Eestis, aga selge on, et kui tegemist on kollektiivlepingutega, siis on see väga oluline,» rääkis Peeter Ernits ja lisas, et ajakirjanike liidu eestvedamisel ei ole ajakirjanikke ja tööandjaid eriti püütud ühe laua taha tuua.

Ernits ütles, et ametiühingute rolli vaadatakse Eestis sageli nii, et see ei ole mingi tõsine asi, aga näiteks Soomes ja teistes lähimaades on see ametiühingutel ülioluline roll.

Kui rääkida aga ajaikirjanikutöö loomingulisest poolest, siis on Ernitsa sõnul selle töö suurimaks varjuküljeks liigne pinge ja stress.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles