Ajateenijad valmistuvad eelõppustel Kevadtormiks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppus.
Õppus. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Täna algasid Eesti eri paigus kaitseväe õppused, kus ajateenijad harjutavad koostööd kompanii tasemel ja viimistlevad oma oskusi maaväe suurimaks õppuseks Kevadtorm.

Põhja kaitseringkonna Vahipataljoni õppus Pääsuke toimub Harju- ja Läänemaal Lintsi, Piirsalu ja Kiltsi kandis ning selle eesmärk on hinnata jalaväekompaniid rünnaku ning kaitse- ja viivituslahingus.

Lõuna kaitseringkonna Kuperjanovi jalaväepataljoni õppus Tormihoiatus leiab aset Võrumaal Mõniste ja Varstu vallas ning sellel hinnatakse ajateenijatest koosnevate kompaniide tegevust pataljoni koosseisus.

Ida- ja Lääne-Virumaal on kolm õppust Viru jalaväepataljoni Viru kevad 2, õhutõrjepataljoni Tormikotkas ning suurtükiväepataljoni Turmtuli. Õppuste ühendnimetajaks on koostöö erinevate relvaliikide vahel taktikalises olukorras.

Koostööharjutustel hinnatakse allüksuste peamisi taktikalisi tegevusi: rännakut, kaitset, julgestuse tagamist, rünnakut ja teenindustoetust. Eelnevalt on ajateenijad teenistuse jooksul õppinud individuaalset, jao ja rühma tegevust, nüüd harjutavad nad koostööd kompanii tasemel. Samuti ehitavad kaitseväe pioneerid õppuse Pääsuke raames Piirsalu linnakus kohalikul metsateel autoliikluseks kõlbliku silla ja parandavad viiesajameetrise teelõigu.

Õppusel Pääsuke osaleb kokku ligi 400 kaitseväelast, Tormihoiatusel ligi 800 ja Kirde kaitseringkonna õppustel ligi tuhat kaitseväelast. Kirde kaitseringkonna õppused lõppevad 26. ning Tormihoiatus ja Pääsuke 27. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles