Hõbemägi: meedia peab kriisi arenguid kajastama

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Hõbemägi
Priit Hõbemägi Foto: EGERT KAMENIK/PM/EMF

Eesti Ekspressi peatoimetaja Priit Hõbemägi väitis ETV saates «Vabariigi kodanikud» rääkides majanduskriisist, et kuigi meedia paistab olevat kriisi täis ning see tekitab inimestes juba väsimusefekti, peab ajakirjandus sellest siiski rääkima.

Ta avaldas veendumust, et olukorras, kus eelarve muutub miljardites tundide ja päevade kiirusega ning samuti muudetakse seadusi, on inimestel õigus seda kõike teada ning seepärast peabki meedia kriisi pidevalt ja põhjalikult kajastama.

Ta leidis, et esmane stress võib inimestele hästigi mõjuda, kuna paneb nad tegutsema.

Suitsidoloog Airi Värnik avaldas pahameelt seeüle, et majanduskriisi situatsioonis ei tunneta riigijuhid oma rahvaga solidaarsust, ta tõi näiteks riigikogu liikmed, kes oma kuluhüvitised sendi pealt ära kulutasid.

Hõbemägi lisas, et teda häirib enim, et Eestil puudub suur plaan. Ta tunnistas, et ei tea, mille nimel me praegu püksirihma koomale tõmbame.

Ta kirjeldas, et me näeme kärpeid kärbete endi pärast, aga tundub, et puudub plaan või strateegia, mida me nende kärbetega saavutada soovime.

Värnik rõhutas, et pole häbi abi paluda.

Jurist Allar Jõks tunnustas ajakirjandust, et see on hakanud jagama konkreetseid nõuandeid, mida teha näiteks koondamise puhul ning kirjeldanud konkreetseid juhtumeid. Ta heitis ette, et riigivõim ei jaga inimestele konkreetseid nõuandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles