Ansip: alalhoidlikkus liikluses on vähenenud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruspiiranguid sel suvel ei tõsteta.
Kiiruspiiranguid sel suvel ei tõsteta. Foto: Urmas Nemvalts

Peaminister Andrus Ansip nentis, et liiklusõnnetustesse sattumine ei sõltu üheselt vaid maksimaalselt lubatud piirkiirusest, kuid viimasel ajal on inimesed liikluses hakanud vähem alalhoidlikult käituma küll.

Ta rõhutas Vikerraadio saates Reporteritund, et paljud avariid on juhtunud mitte põhi-, vaid kõrvalmaanteedel: «Ilmselt ka see, et kriis on jäänud seljataha, on suuresti inimeste alalhoidlikkust maha võtnud, inimesed on uljamaks läinud ja enesehävitajalikult hakanud maanteedel käituma.»

Saatejuhtide küsimusele, kas peaministril on tänavuse katastroofiliselt halva liiklusaasta tõttu etteheiteid siseministrile, vastas Ansip: «Vaevalt, et siseminister korraldab liiklust teedel-tänavatel ja sunnib liiklejaid ebamõistlikult käituma. Politseikontroll on tugevnenud ja tugevnenud on ka liikluskaamerate kontroll liiklejate üle,» kinnitas Ansip.

Liikluskomisjoni otsusest, et kaherealistel teedel enam 100 kilomeetrini tunnis piirkiirust ei tõsteta, kuulis peaminister oma sõnul samuti meediast ning selle põhjuseid peab selgitama komisjon ise.

«Ühe korrelatsiooni järgi kasvab avariide arv hüppeliselt maksimaalse lubatud liikumiskiirusega koos, aga on ka vastupidiseid näiteid – näiteks, et liiklusõnnetuste sõltub olulisel määral teel oldud ajast, ja sellest võib teha pahatahtliku järelduse, et mida kiiremini tee läbid, seda väiksem on tõenäosus õnnetusse sattuda. See ei ole päris nii lihtne. Ma olen seda meelt, et kõik taolised otsused peavad olema põhjalikult kaalutud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles