Laevaõnnetus jättis mitu Eesti autot trümmi vee alla

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevaõnnetus Travemündes
Laevaõnnetus Travemündes Foto: SCANPIX

Eile õhtul juhtus Saksamaal Travemündes laevaõnnetus, mistõttu jäid vee alla mitu Eestist pärit veokit.

Õnnetus juhtus eile kell 18.15, kui 190 meetri pikkune Saksamaa lipu all sõitev laev Nils Holgersson rammis 170 meetri pikkust Taani lipu all sõitvat Urdi, vahendas travemuende-aktuell.de.

Väidetavalt ei saanud inimesed õnnetuses viga.

Ühe rekka omanik vahendas Postimehele laeval olnud autojuhi sõnu, öeldes, et midagi juhtus Saksamaa laeva elektroonikaga, mistõttu sõitis see väljumist oodanud laevale külje pealt sisse.

Kokkupõrge oli nii võimas, et trümm täitus kohe veega ja väljumist oodanud laev hakkas kreeni vajuma.

Olukord saadi siiski kontrolli alla ja laevas olnud inimesed pandi bussidesse ning transporditi laevast välja. Lisaks suudeti välja tuua mõned rekkad – nii ka Postimehega rääkinud mehe masin.

«See oli õnnelik laks, sest pauk oli kajutitest vaid 30 meetri kaugusel, kui oleks kajutite pihta läinud, oleks laibad olnud,» kirjeldas ta. «Kuid mõned autod jäidki vee alla ja nende juhid viidi hotellidesse. Need, kelle autod päästeti, magasid autodes.»

Eesti autosid ja juhte oli laeval kümmekond.

«Päris palju jäi Eesti autosid trümmi vee alla. Mul oli auto kõrgemal ja jäi puutumata. Kuid pool ööd olid juuksed püsti,» kirjeldas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles