Leedu väljastab Eesti viisasid Kaliningradis ja Jerevanis

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaliningradi oblast..
Kaliningradi oblast.. Foto: Repro.

Täna Tallinnas kohtunud Eesti välisminister Urmas Paet ja Leedu välisminister Vygaudas Ušackas allkirjastasid Eesti ja Leedu vahelise viisaesinduslepingu, mille kohaselt hakkab Leedu väljastama Eesti viisasid Kaliningradis ja Jerevanis.

Allkirjastamistseremooniale eelnenud kohtumisel puudutasid välisministrid nii Eesti ja Leedu kahepoolsete suhete arenguid, pingutusi majanduskriisi leevendamiseks kui koostööd rahvusvahelistes organisatsioonides, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

Keskseks teemaks oli kohtumisel Euroopa Liidu energiajulgeoleku tõhustamine.

«On väga teretulnud, et Euroopa Komisjoni ettepanek Euroopa Liidu majanduse elavdamise kavas käsitleb tugevalt ka Balti riikide EL siseturuga ühendamiseks vajalike infrastruktuuriprojektide toetamist,» ütles Paet.

«Kõik sellised sammud, nagu ka Läänemere energiaühenduste kava aktiivne arendamine, on meile äärmiselt olulised,» rõhutas Paet, lisades, et jõudmaks Põhja-Balti ühise energiaturu loomiseni aastaks 2013, tuleb kiiresti edasi liikuda meie energiaturgude regulatsioonide harmoniseerimisega.

Ka rääkisid välisministrid idapartnerlusest ning Euroopa Liidu suhetest Valgevenega.

«Soovime, et Valgevene ühiskond areneks avanemise ja liberaliseerumise suunal,» rõhutas välisminister Paet, lisades, et Eesti on avamas ka oma suursaatkonda Valgevenes.

Kohtumisel arutati ka Eesti ja Leedu vastastikust toetust riikide kandidatuuridele rahvusvahelistesse organisatsioonidesse. Eesti palus Leedult toetust ka Eesti kandidatuurile ÜRO Julgeolekunõukogusse aastateks 2020 – 2021. Leedu on esitanud kandidatuuri julgeolekunõukogu mittealalise liikme kohale aastateks 2014 – 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles