Uus kaitseminister võib ametivande anda esmaspäeval

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu sõnul ei ole ministriks asumine tema jaoks psühholoogiliselt lihtne hetk, ent Mart Laar kinnitanud talle, et koalitsiooni stabiilsusele on hea, kui erakonna esimees on valitsuse liige.
Urmas Reinsalu sõnul ei ole ministriks asumine tema jaoks psühholoogiliselt lihtne hetk, ent Mart Laar kinnitanud talle, et koalitsiooni stabiilsusele on hea, kui erakonna esimees on valitsuse liige. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Andrus Ansip avaldas tänasel valitsuse pressikonverentsil lootust, et uus kaitseminister annab ametivande juba esmaspäeval.

Ansip juhtis tähelepanu, et reedel toimub Isamaa ja Res Publica Liidu volikogu, kus tõenäoliselt esitatakse uus kaitseministri kandidaat.

Ansip teadis, et kandidaadiga on valmis juba reedel kohtuma Eesti president Toomas Hendrik Ilves.

«Loodame, et nädalavahetusega saab kohtumine teoks. Ametivande saaks uus kaitseminister anda riigikogus juba esmaspäeval,» sõnas Ansip. «Oluline oleks, et uus kaitseminister oleks ametis juba neljapäeval.»

Ansip lisas, et kuigi ta järgmisel nädalal puhkab, kavatseb ta tööl olla, kui uus kaitseminister annab ametivande, ja samuti juhatab Ansip neljapäevast valitsuse istungit.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) eestseisus tegi erakonna volikogule ettepaneku nimetada IRLi esimees Urmas Reinsalu kaitseministri kandidaadiks.

Kaitseministri kandidaadi kinnitab reedel toimuv IRLi volikogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles