Tallinna Pedagoogiline Seminar ja Tallinna Ülikool võivad ühineda sügisest

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikool.
Tallinna Ülikool. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Kui Tallinna Pedagoogilise Seminari ja Tallinna Ülikooli ühinemisläbirääkimised edukalt kulgevad, peaksid nad uut õppeaastat sügisel alustama juba üheskoos.

Aprilli lõpus kiitis liitumise Tallinna Ülikooliga heaks pedagoogilise seminari nõukogu ning volitas juhtkonda viima läbi vajalikke toiminguid, mai algul kiitis läbirääkimised heaks ka seminari nõunike kogu. Tallinna Ülikooli senat peaks otsused tegema lähinädalate jooksul.

Haridusministeeriumi kõrgharidusosakonna juht Mart Laidmets ütles, et lõplik otsus tehakse kindlasti enne uue õppeaasta algust, loodetavasti juunis. Tema sõnul on sisulised läbirääkimised juba kaua kestnud ning mõlemad kõrgkoolid on väga ratsionaalselt nendega edasi läinud.

Pikemas perspektiivis ühinenud asutustes õppekavade arv väheneb, sest mõned on neil väga sarnased, ütles Laidmets, tuues näiteks alushariduse pedagoogi õppekava.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles